Restauracja na Mazurach

Menu obiadokolacji w formie bufetu

PRZYSTAWKI ZIMNE

  • tortilla warzywna,
  • pasty warzywne,
  • pasztety mięsne i warzywne,
  • warzywa sezonowe,
  • sałatka każdego dnia inna,
  • śledź w różnych smakach.

ZUPY – każdego dnia dwie różne

  • pomidorowa z makaronem,
  • fasolowa,
  • rosół z makaronem,
  • krem z ciecierzycy z grzankami,
  • tradycyjny krupnik,
  • włoska zupa minestrone,
  • żurek z białą kiełbasą,
  • owocowa z makaronem,
  • buraczkowa,
  • kalafiorowa,
  • pieczarkowa,
  • krem z brokułów z groszkiem ptysiowym,
  • ogórkowa,
  • zacierkowa,
  • jarzynowa z kaszą jaglaną,
  • kapuśniak na wędzonce

DANIA GŁÓWNE mięsne, bezmięsne lub ryba

  • grillowana pierś z kurczaka,
  • klopsiki w sosie koperkowym,
  • filet drobiowy w panierce,
  • bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym,
  • kotlet schabowy,
  • kotlet mielony,
  • gulasz wieprzowy,
  • pierogi z kapustą i grzybami,
  • pierogi z mięsem,
  • pierogi ruskie,
  • leczo warzywne,
  • makaron penne ze szpinakiem,
  • gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami w sosie pomidorowym,
  • filet rybny w panierce,
  • filet rybny z pieca,
  • filet rybny w sosie.

DODATKI – trzy, każdego dnia inne

  • ziemniaki z wody,
  • puree ziemniaczane,
  • kopytka,
  • kluski śląskie,
  • ziemniaki opiekane,
  • kasza jęczmienna,
  • kasza kuskus,
  • kasza gryczana,
  • r,
  • brokuł z sosem czosnkowym,
  • marchewka z masłem i bułeczką,
  • kalafior z masłem i bułeczką,
  • fasolka szparagowa z masłem i bułeczką,
  • surówka z buraczków,
  • mizeria,
  • surówka z marchwi, jabłka i pora,
  • surówka z kiszonej kapusty z kminkiem,
  • surówka z białej kapusty,
  • surówka z białej rzepy,
  • surówka z kapusty pekińskiej,
  • surówka z czerwonej kapusty,
  • surówka wielowarzywna,
  • sałatka z ogórka konserwowanego, papryki i cebuli.

DLA WEGETARIAN

  • placki ziemniaczane ze śmietaną,
  • makaron z owocami,
  • naleśniki ze szpinakiem
  • kotlety sojowe z ziemniakami i surówką wielowarzywną.

DLA DZIECI

  • racuchy,
  • pierogi z owocami,
  • fileciki drobiowe z frytkami,
  • naleśniki z owocami lub serem,
  • spaghetti,
  • makaron z owocami,
  • ryż z jabłkiem i cynamonem.

DESER DNIA

  • ciasto własnego wypieku

Do obiadokolacji serwowana jest woda mineralna z cytryną.
Napoje zimne i gorące dostępne są na zamówienie w barze.

Wersja do pobrania: